In kleine groepjes volgens van leeftijd en ervaring worden de vaardigheden stap voor stap aangeleerd. Je leert het paard kennen en beheersen, je leert op een correct manier stappen, draven en galopperen. Tal van disciplines komen in de groepslessen aan bod, van dressuur, springen tot crosscountry en eventing. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons leren paardrijden. Voor de allerkleinsten organiseren we specifieke kennismakingslessen met onze pony’s, waarbij ze de dieren beter leren kennen en verzorgen en natuurlijk ook een ritje maken.

Kleine groepen

We hechten veel belang aan het persoonlijk contact en opvolging. Enkel zo kunnen we de kwaliteit van onze lessen garanderen. Daarom houden we de groepen bewust klein:

  • max. 8 deelnemers bij de beginners
  • max. 6 bij de half-gevorderden
  • max. 4 bij de gevorderden

Kledij

Om te starten volstaat een aansluitende broek (liefs geen jeans!), rubberen laarzen en een helm. Het is van groot belang dat je een ruiterhelm (tok) gebruikt, die perfect past. Op die reden vragen wij om meteen een eigen helm aan te schaffen.

Opzadelen en verzorgen

Ongeacht of je zelf een paard hebt of je gebruik maakt van een manegepaard, het contact met de dieren is sowieso heel belangrijk. Jij moet je goed voelen bij je paard en je paard bij jou. Daarom leren we ook hoe je het paard opzadelt en op welke zaken je moet letten in de verzorging ervan. Een handje meehelpen in de stallen mag trouwens altijd!

Praktisch

Elke woensdag en zaterdag zijn er lessen voor beginners, half-gevorderden en gevorderden. Je kan telkens eerst een proefles nemen, alvorens in te schrijven. Vooraf inschrijven is verplicht en kan in de cafetaria, online of telefonisch, uiterlijk de dag voor de les.

Klik hier voor de online inschrijving!

Alle informatie ivm de lessen en praktische afspraken kan je bekomen bij Vincent.

Schrijf je meteen in!

Heb je interesse om je in te schrijven of om een proefles te volgen, registreer je dan online! Via onderstaande link kan je zien wanneer de lessen doorgaan en leg je meteen datum en tijdstip voor jouw les vast. 

Reserveer je les